De Veluwedraaiers beleven samen veel plezier aan houtdraaien en delen graag hun ervaringen met mensen die geïnteresseerd zijn!

De Veluwedraaiers is een afdeling van Radius, de Nederlandse vereniging van houtdraaiers, een groep enthousiaste houtdraaiers (mannen en vrouwen), die tien keer per jaar bij elkaar komen.
Elke 2e zaterdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Vanaf 2024 maken ze gebruik van de Techniek Brouwerij in Epe, een prachtige locatie waar ook samen gedraaid wordt.

Tijdens bijeenkomsten bespreken ze draaiwerkstukken en leren ze van elkaar, of laten zich bijscholen door een externe specialist. Zelf draaien, afkijken, ideeën opdoen, nieuwe technieken leren en …… tussen de houtkrullen gezellig bijpraten. Een aantal keren per jaar zijn er excursies om nieuwe ideeën op te doen.

Voorafgaand aan elke bijeenkomst verschijnt de digitale nieuwsbrief “HoutdraaiContact”. Hierin staat informatie over de bijeenkomsten, foto’s van werkstukken, bestuurszaken, tips, en een agenda van activiteiten met hout.

Heb je geen of weinig ervaring met houtdraaien, maar wel belangstelling voor deze fascinerende hobby, dan bieden de Veluwedraaiers je:

  • coaching door een ervaren houtdraaier (bij jou in de buurt) om je op weg te helpen, of
  • verwijzing naar een professionele houtdraaier waar je eventueel een gedegen houtdraaicursus kunt volgen.

Houtdraaiers met ervaring zijn natuurlijk ook van harte welkom om gezellig aan te schuiven en/of hun draai-ervaring met de leden van onze afdeling te delen.

Heb je vragen? Stuur een bericht naar info@veluwedraaiers.nl of bel met onze secretaris, 06-21596565.

Je ontvangt dan meer informatie over de Veluwedraaiers en krijgt de laatste uitgave van HoutdraaiContact toegestuurd. Hierin wordt o.a. de volgende bijeenkomst aangekondigd. Maak eerst, geheel vrijblijvend, een paar bijeenkomsten mee en besluit daarna of je lid wilt worden.